IMG_7050Minule jsem vám lehce nastínil, jaký přínos má cvičení s osobním trenérem.  Dnes se zaměříme na důvody, (často spíše na výmluvy :), které napadnou snad každého před první návštěvou posilovny. Skoro vždy jsou to jen neopodstatněné obavy, nebo lenost které zmizí po pár návštěvách fitka.

1. Všichni na mě budou koukat
Ano, jsme lidé a proto se po sobě občas podíváme. Nejen v posilovně. Navíc ve fitku se občas rádi podíváte na někoho, jak provádí nějaký cvik. Když nechodíte cvičit s osobním trenérem ani to vlastně jinak nejde, protože byste vůbec nevěděli, co máte dělat.

Rozhodně tam ale nikdo na nikoho neciví. Posilování vyžaduje hlubokou koncentraci. Spousta lidí nosí do posilovny sluchátka, pouští si hudbu a při cvičení jsou uzavřeni do svého světa.

Jestli se vám do posilovny samotným nechce, zkuste přesvědčit kamaráda. Každopádně v případě, že byste se necítili komfortně, můžete se obrátit na službu, která je k dispozici na recepci, která váš požadavek vyřeší. Samozřejmě úplně nejlepší řešení je cvičení s osobním trenérem. Ten vás od všech elementů, které by na vás mohly působit rušivě, spolehlivě odstíní.

2. Jsou tam jen samí „namakaní“ bezmozci
Tuhle obavu často sdílí muži, kteří se obávají srovnání svých svalů s lidmi, kteří cvičí dlouho. Tohle je ale problém pouze ve vaší hlavě! Je jasné, že nemůžete mít svaly jako Arnold. A člověk zvedající vedle vás na benchpressu 150 kg to dobře ví. A upřímně, je mu jedno, kolik zvedáte vy.

A ještě k těm bezmozkům. V posilovně najdete lidi, kteří na sobě chtějí makat. Kteří se dokáží pro něco nadchnout a obětovat se. Cvičí proto, aby něco dokázali. Buď dělají přímo kulturistiku, ale často mají posilovnu jen jako doplňkový sport nebo si jen udržují kondici.

3. Bude mě to bolet
Ano, to je pravda. Kvůli tomu to přece děláte. Právě díky tomu, že se cítíte zmuchlaní jak papír od sekané, vám svaly porostou, zhubnete a zpevníte tělo. A nakonec si tenhle pocit stejně zamilujete, protože zjistíte, že za tohle vám každý den pohled do zrcadla stojí!

4. Nebudu cvičení stíhat
Tohle slovo neexistuje. Když chcete nebo dokonce musíte něco udělat, najdete si čas vždycky. Jsou lidé, kteří chodí brzo ráno, nebo pozdě večer, aby odcvičili před prací.

5. Všechna nářadí jsou od potu a smrdí to tam
Cvičenci si s sebou nosí ručníky, které pokládají na stroje před tím, než na ně usednou. Když na stroji zanechají pot, což se stává třeba na běhátku nebo stepperu, jsou v blízkosti pro tyto případy papírové ručníky. V posilovně se pravidelně větrá.

6. Budu tam překážet
Kdo kdřív přijde, ten dřív mele. Tak to chodí v posilovně. V případě, že je stroj volný, stačí, když na něj položíte ručník a je váš.

Vidíte, je to úplně jednoduché. Každopádně platí, že s osobním trenérem to bude jednodušší. Příště vám popíšu, jak vypadá moje hodina. A také chystám příběhy mých klientů, abych vám ukázal, proč začali cvičit a jakých výsledků dosáhli.

Kdybyste nechtěli čekat na článek, ale rádi byste to zkusili na vlastní kůži, tak mi napište. Rád se s vámi domluvím na první lekci.